|
Tizo
|
 |
« : 22.01.2010, 21:25 » |
|
Witam. Mam problem gdy chce pograc przez lan w stronghold. Kumpel powiedzmy stawia server i gdy sie proboje dalaczyc wyskakuje blad czy wyslac raport. Co zrobic by normalnie dzialalo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oficjalne Polskie Wsparcie - Hamachi.pl
|
 |
« : 22.01.2010, 21:25 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szametu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : 28.01.2010, 09:42 » |
|
czyli gra sie wywala tak ? ze program wykonal nieprawidlowa operacje i takei tam. zostanie zamkniety i pytanie o ten raport ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oficjalne Polskie Wsparcie - Hamachi.pl
|
 |
« Odpowiedz #1 : 28.01.2010, 09:42 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mr.shizo
|
 |
« Odpowiedz #2 : 30.01.2010, 15:24 » |
|
Jak pomuc jak niewiadomo o co chodzi....jaki raport?jaki błąd?^^ Bład wyskakuje...?Zawsze i tu sa zawarte jakies ciekawe informacje dotyczące dlaczego ten błąd wyskoczył.
|
|
|
|
|
|
A czy ty jesteś dobry?Sprawdz! Unreal T. stały ser.(bez hamachi)IP:77.87.189.148:3000 or 77.87.189.148:3100
|
|
|
|
Twit
|
 |
« Odpowiedz #3 : 08.02.2010, 03:19 » |
|
Podepnę się pod temat (mam to samo) więc chodzi o to że nie mogę się dołączyć do gry, widzi sesje i w momencie dołączania wywala mnie do windowsa i pokazuje typowy komunikat '' wystąpił problem z aplikacją stronghold crusaider.exe i zostanie ona zamknięta'' itd. raport i sygnatura błędu:  ale to (chyba) nie tędy droga, napewno błąd leży po mojej stronie a konkretnie po stronie routera ponieważ jak ja zrobie hosta to inni nie mogą dołączyć do sesji i ich wywala do windy i ten sam typowy błąd. Mam neostrade router Linksys WAG200G i nie mam pojęcia jak go skonfigurować żeby było połączenie przez hamachi z innymi, wszystko wewnątrz śmiga, dwa komputery na kablu, dwa na WiFi i nie ma problemu z grami żadnego nawet bez hamachi. Stąd moja prośba czy jest ktoś kto ma pojęcie jak skonfigurować router lub hamachi żeby to zadziałało? 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 08.02.2010, 04:15 wysłane przez Twit »
|
|
|
|
|
|
szametu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : 08.02.2010, 09:21 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 08.02.2010, 09:42 wysłane przez szametu »
|
|
|
|
|
|
Twit
|
 |
« Odpowiedz #5 : 08.02.2010, 16:09 » |
|
właśnie go przerabiam od 4h, dodałem wszystkie potrzebne porty w ustawieniach routera więc raczej dobrze skonfigurowany i na chwilę obecną nie mam pingu w hamachi do innych, do mnie ping jest, czat w hamachi działa w obie strony, nie wiem co jest nie tak 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 08.02.2010, 16:28 wysłane przez Twit »
|
|
|
|
|
|
szametu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : 08.02.2010, 18:38 » |
|
sprawdz czy aby imcp czy jakos tak nie jest zablokowane w routerze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twit
|
 |
« Odpowiedz #7 : 08.02.2010, 19:03 » |
|
No powinno być coś takiego ICMP (Internet Control Message Protocol) ale u siebie na routerze nie widze takiej opcji, jast za to ''Block WAN Requests'' i po zaznaczeniu tej opcji uruchamia się ''Block Anonymous Internet Requests'' tylko nie wiem do końca co to osnacza (kiepski ze mnie anglik szczególnie język techniczny), mam natomiast na disable SNMP ale to chyba do czegoś innego
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twit
|
 |
« Odpowiedz #9 : 08.02.2010, 22:36 » |
|
włączenie taj funkcji nic nie zmienia, dalej inni mogą pingować ze mną a ja z nikim, mam snmp, wygląda to tak:  tyle że nigdy sie z tym nie bawiłem i nie wiem co gdzie jak, poza tym wyczytałem że nie jest to bezpieczne połączenie...nie wiem, już mam kwadratową głowę od tego wszystkiego ale trza być twardy, musi zadziałać  tylko jak 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szametu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : 09.02.2010, 08:43 » |
|
a to Ty nie mozesz innych pingowac ? Ciebie moga ?
phyf .... olej to ;d powod ? To Oni MUSZA sobie skonfigurowac polacenie tak, aby wlasnie mozna bylo cih pingowac.
wazne teraz jest to, kto jaki ma rodzaj/wersje windowsa. bo to wazne przy tsawianiu serwera. i raczej nie zaprzataj sobie glowy tym, ze kogos nie mozesz pingowac. to juz jego problem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twit
|
 |
« Odpowiedz #11 : 09.02.2010, 16:09 » |
|
niby tak ale mimo wszystko wygląda to tak jak by to u mnie było coś nie tak, np. gramy w 5 osób i tylko ja nie mogę wejść do sesji, inni ciupią między sobą bez problemu, z pingowaniem też wszyscy między sobą ja z nikim, wszyscy na xp sp3, nic mi nie pozostaje jak kombinować do skutku...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szametu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : 09.02.2010, 18:29 » |
|
chcesz, to przekonaj sie z tym pingowaniem. wlacz hamachi, upewnij sie ze sie polaczylo, teraz przejdz do konsoli i wpisz swoj adres ip z hamachi. dziala ? wiec nie masz czym sie martwic.
a problemow moze byc cala masa. od roznych wersji gry, poprzez wersje hamachi, pozniej po jakas jedna czesc, ktora nie jest ustawione etc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twit
|
 |
« Odpowiedz #13 : 10.02.2010, 01:32 » |
|
no i chodzi, miałeś racje, wieeelkie dzięki za rady, wyszło na to ze kolega ma problem z liveboxem którego chyba trzeba będzie skonfigurować...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|