|
szametu
Gość
|
 |
« : 28.07.2007, 09:26 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 20.09.2009, 19:07 wysłane przez szametu »
|
|
|
|
|
|
Oficjalne Polskie Wsparcie - Hamachi.pl
|
 |
« : 28.07.2007, 09:26 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kat0005
|
 |
« Odpowiedz #1 : 29.07.2007, 22:04 » |
|
przeczytałem wszystkie poradniki zamieszczone na tym forum i ile razy nie próbuję to mi nie działa pingowanie ani ja kogoś ani ktoś mnie :/
ps co to jest 'Miara' i gdzie to jest :/ boto jest chyba jedyne czego z tych poradników wszystkich nie zastosowałem
(wszystkie sposoby sprawdzałem na wersjach 1.0.2.0 i 1.0.2.2)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oficjalne Polskie Wsparcie - Hamachi.pl
|
 |
« Odpowiedz #1 : 29.07.2007, 22:04 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szametu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : 29.07.2007, 22:24 » |
|
chyba podalem linka, gdzie co i jak, jak pingi nie dzialaja ? jesli nie ... szukaj sie klania  co do miary Aby to zrobic, przejdz do Panelu sterowania - > Polaczenia Sieciowe - > Polaczenie Hmachi. Przejdz do wlasciwosci polaczenia Hamachi - > zakladka ' Zaawansowane'. W polu 'Domyslna brama' kliknij 'Dodaj' i ustaw ja na wartosci odpowiednie: poszukaj za tym w poradniku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kat0005
|
 |
« Odpowiedz #3 : 29.07.2007, 22:49 » |
|
ok ale nigdzie nie pisze miary albo ja jestem slepy  mozesz dać screena  a i czy ktos mógłby pomóc mi z przetłumaczeniem : Since Hamachi uses UDP traffic to create the peer to peer tunnels, some environments may be difficult to get Hamachi connected between peers. In cases where you are in a very restricted environment, having UDP 17771 Outbound allowed on the firewall will allow the machines inside the firewall to get a relayed connection to the mediation server (and thus peers). Since UDP is locally a random protocol controlled by the operating system, the only other way to allow only a single port for the direct peer to peer connectivity is to set a static port on the other peer(s) and allow that port outbound on the firewall. bo przyznaje ze mój angielski nie jest tak zaawansowany żeby to dobrze zrozumieć 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 29.07.2007, 22:53 wysłane przez kat0005 »
|
|
|
|
|
|
szametu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : 30.07.2007, 00:33 » |
|
pisze ze w moare mozliwosci, miec odblokowany port 17771 UDP w firewallu. bo wlasnie na ty, porcie opiera sie takze komunikacja z serwere podredniczacym.
jest jeszcze mozliwosc, aby ustawic ten port w firewallu i na danym peerze w sieci. mozna to wykonac za pomoca meny 'advanced' dostepnego w hamachi.
aby jednak to bylo mozliwe, ustaw taka opcje w programie. nastepnie na wybranym peerze w sieci klikasz prawym i wybierasz 'advanced' i tam masz ustawienie tego portu
i temat z pingami juz dodalem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kat0005
|
 |
« Odpowiedz #5 : 30.07.2007, 09:16 » |
|
żebym nie wiem jak długo sie stosował do tych zaleceń nie mogę spingować sie z kolega ani on ze mną
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szametu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : 30.07.2007, 14:48 » |
|
rozumiem ze mozesz wyslac ping na ten adres
127.0.0.1
i otrzymujesz informacje zwrotne i tak samo jest z adresem hamachi ? taka sama sytucaja u kolegi ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kat0005
|
 |
« Odpowiedz #7 : 01.08.2007, 09:42 » |
|
no właśnie tylko u kolego nie dostaje jest zawsze upłynął czas połączenia... a stosowałem sie do wszystkich tamtych wskazówek
(u kolegi na kompie chciałem spingować siebie i tez sie nie dało :/)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szametu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : 01.08.2007, 14:20 » |
|
czyli kolega musi poczytac ten watek i zastosowac sie do tego co jest napisane. ten watek i watek traktujacy o pingach. to powinno zadzialac
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kat0005
|
 |
« Odpowiedz #9 : 01.08.2007, 17:07 » |
|
sory... nie zrozumielismy sie, u kolegi tez poustawialem wszystko wedlug tych porad
czy moze to byc wina dostawcy internetu?? bo u mnie bardzo lubia ograniczać wszelka swobode...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szametu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : 01.08.2007, 17:22 » |
|
jesli pierwsze dwa rodzaje pingowania ... siebie i wlasnego adresu hamachi dzialaja, mozliwe ze tak jest
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
errorfree
|
 |
« Odpowiedz #11 : 15.08.2007, 16:13 » |
|
a co to jest miara ? mam system win xp pro robie tak jak pisze ale nie posiadam takiej opcji jak miara jest tylko brama i metryka czy to o to chodzi ? Kiedy wpisuje komende route print widze coś takiego  moge pingować 127.0.0.1 i sam siebie ale innych nie proszę o pomoc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szametu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : 17.08.2007, 15:57 » |
|
moze sproboj ominac wpisywanie domyslnej bramy dla hamachi - pozostaw tak, jak bylo po instalacji - oraz nie ruszaj metryki. jesli nie da sie tego zrobic, niezbedne bedzie wywalenie polaczenia hamachi. najszybciej poprzez reinstalacje programu. jesli jednak juz sie za to zabierasz, pamietaj o zrobieniu kopii zapasowej sieci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bodek_
|
 |
« Odpowiedz #13 : 17.08.2007, 17:20 » |
|
Witam. Jestem nowy. Mam pytanie. Zainstalowałem dzisiaj z kumplami Hamachi i sieć działa (świeci się na zielono) widzę kumpli w sieci. Mogę pingować tylko tego co założył (ale to chyba normalne). I wchodzę do gry, ktoś zakłada serwer ale go nie widać. W czym może być problem ? To coś z konfiguracją Hamachi ? Czy coś w systemie ? Mile widziane jakieś linki.
Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałość jako nowy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kopio
|
 |
« Odpowiedz #14 : 17.08.2007, 19:13 » |
|
Tez jestem nowy i mam identyczny problem jak bodek,pomoccccyyyyy!!!please
CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 17.08.2007, 21:27 wysłane przez szametu »
|
|
|
|
|
|
|
|
hamachisas
|
 |
« Odpowiedz #16 : 26.11.2007, 22:36 » |
|
jeżeli ustawię bramę domyślną 5.0.0.1 w połączeniu hamachi wówczas przestaje działać główne połączenie z internetem, które używa innej bramy (przeglądarka nie działa itp. itd.)... jest jakiś sposób żeby te dwie różne bramy nie "kłóciły" się ze sobą ?
P.S. jeżeli w połączeniu hamachi jest ustawiona brama domyślna wówczas program hamachi nie może się połączyć... łączy się dopiero gdy skasuję bramę domyślną...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 26.11.2007, 22:59 wysłane przez hamachisas »
|
|
|
|
|
|
drsaron
|
 |
« Odpowiedz #17 : 09.02.2008, 00:48 » |
|
2. Niektore gry gubia sie, jesli przychodzi grac przez internet, a gra ma wiecej jak jedno polaczenie. Aby gra widziala polaczenie hamacji, przejdz do panelu sterowania - polaczenia sieciowe. Poszukaj za menu 'Zaawansowane' -> 'Ustawienia Zaawansowane' i tutaj za pomoca strzalek przesun polaczenie Hamachi na sama gore.
Dobrze... a jest ktos w stanie podpowiedziec jak zrobic tą operację a Windows Vista? Bo tam trochę inaczej menu wyglada i jako uzytkownik XP-ka nie moge znalezc tego na innym kompie z Vistą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
camoranesi
|
 |
« Odpowiedz #18 : 25.03.2008, 16:40 » |
|
Poszukaj za menu 'Zaawansowane' -> 'Ustawienia Zaawansowane' i tutaj za pomoca strzalek przesun polaczenie Hamachi na sama gore.
moze mi to ktos wytlumaczyc bo nie bardzo rozumiem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klicker
|
 |
« Odpowiedz #19 : 27.03.2008, 17:11 » |
|
Mam ten sam problem co hamachisas. Jest jakaś rada na to?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szametu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : 12.02.2009, 12:56 » |
|
dla osob ktore chca grac w gre Worms World Party nalezy, jak to napisane jest tutaj uzywac hamachi w wersji 1.0.1.5 ktora to dostepna jest pod linkiem poniezej kazdy, kto chce grac; bez wzgkedu na to, czy hostuje gre, czy sie do niej dolacza, musi uzywac tej wersji hamachi. testowane na: Airfix Dogfighter (server widziany w LAN) Rainbow Six: Rogue Spear (wejscie poprzez podanie adresu IP manualnie) Worms World Party (server widziany w LAN)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Psp1996
|
 |
« Odpowiedz #21 : 25.08.2009, 18:11 » |
|
Jestem nowy i żadnego poradnika nie ma 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CrazyGamblerPL
|
 |
« Odpowiedz #22 : 18.10.2009, 21:46 » |
|
Ja mam problem z pingiem przed wakacjami grałem z kolegą w l4d fajnie bez lagów ale zepsuł mi się komputer kiedy już miałem nowego kompa to co 5 minut mam straszne lagi że nie da się grać a w inne gry jak gram np savage albo battlefield 2 (oczywiście nie przez hamachi) to idą fajnie bez lagów. Ktoś wie co może być zrąbane??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rafalmat
|
 |
« Odpowiedz #23 : 27.01.2010, 20:16 » |
|
Ja także mam problem. pobrałem hamachi razem z bratem, instalujemy, wszystko cacy, chcemy sobie w borderlands pograć, Igor (znaczy brat) robi tą sieć, dołączam normalnie, ale przy jego nicku pojawia się trójkąt z wykrzykikiem, patrzę "wystąpił problem z połączeniem peer". Olewam to, on tworzy serwer i u mnie go nie widać, ja stwarzam od nie widzi. Czy ktoś może pomóc ? Szukałem, inni ludzie też mieli problem lecz nikt im nie odpowiadał, mam nadzieję na więcej szczęścia i Bardzo proszę o pomoc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szametu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : 27.01.2010, 22:29 » |
|
sprobojcie zamiaste tego hamachi 1.0.1.5 ... pierwej odinsalujcie nowsza, zresetujcie kompy i instalujcie tamta. i nie. nie aktualizujcie do najnowszej wersji ofc 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XARDAS88
|
 |
« Odpowiedz #25 : 10.03.2010, 02:06 » |
|
Odświeżcie linki bo nie działają do tych poradników 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szametu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : 10.03.2010, 10:55 » |
|
do jakich poradnikow ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
XARDAS88
|
 |
« Odpowiedz #27 : 10.03.2010, 13:33 » |
|
No w 1-szym poście... Blog nie działa, a poradnik pdf się nie otwiera...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MateuszLubin
|
 |
« Odpowiedz #28 : 01.06.2010, 12:27 » |
|
Niech ktoś odświeży te linki, bo jestem nowy i nie wiem jak za bardzo korzystać z tego aby pograć przez LAN. Z góry dzięki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|